Stortenbekerstraat 239, Den Haag

Vraagprijs: 399.500,- k.k.

Kenmerken

Soort object:
appartement
Soort appartement:
maisonnette
Bouwjaar:
1921
Oppervlakte:
100 m²
Aantal kamers:
3
Slaapkamers:
1
Alle kenmerken

Locatie

Omschrijving

Uniek split level appartement van ca. 100 m2 woonoppervlakte met luxe keuken en badkamer en eigen parkeerplaats op een afgesloten parkeerterrein. Mogelijkheid tot het maken van 2 slaapkamers.

De voormalige H. Maria School in de Stortenbekerstraat is door de gemeente Den Haag opgedeeld in appartementen en vervolgens als kluskavels verkocht. Hierbij heeft de gemeente de verantwoordelijkheid gehad de appartementen klusrijp op te leveren, waarna iedere koper het appartement met een vooraf ingediend plan naar eigen inzicht mocht indelen en veranderen in een heerlijk woon-appartement. Door de unieke indeling van het voormalige schoolgebouw en de verschillende ideeën van de huidige eigenaren vindt je nergens zo'n geweldig wooncomplex.

De Stortenbekerstraat ligt uiterst gunstig in Den Haag. De straat komt direct uit op de Centrumring, waarmee de doorgaande wegen eenvoudig zijn aan te rijden. Ook openbaar vervoer naar de treinstations, het centrum en het strand is in de buurt. Op loopafstand ligt de Haagse markt en zijn diverse winkelvoorzieningen beschikbaar.

Indeling:
Via de imposante ingang met toog komt u in het geweldige trappenhuis. Op de bovenste verdieping komt u uit bij de entree van het appartement.

Via de hal met meterkast en modern toilet met fonteintje komt u uit in de gezellige eetkamer. Via de openslaande deuren is er toegang tot het dakterras van ruim 10m2.
De eetkamer heeft een originele vaste kast en is verbonden met de open keuken. De moderne open keuken met Amerikaanse koelkast, is van diverse inbouwapparatuur voorzien, zoals een 5-pitsgasfornuis, recirculatie afzuigkap, vaatwasser en combi oven magnetron. Achter de vaste kastenwand bevindt zich de wasmachine/droger opstelplaats alsook de CV ketel (Vaillant, 2018).

Via de trap (met bergruimte) kom je op de fantastische entresol met woonkamer. Wat een lichte ruimte en wat een geweldig uitzicht heb je hier!

Via een korte trap, ook met bergruimte, is de volgende verdieping bereikbaar waar zich de badkamer bevindt. Aan de voorzijde is tevens een kleine dakkapel waar je een leuke relaxhoek kunt creëren alsmede bergruimte in de knieschotten. De luxe badkamer is voorzien van een 2e toilet, dubbele wastafel met meubel, inloopdouche en vrijstaand bad.

Via de laatste korte trap is de slaapverdieping bereikbaar. Door de dakkapel en diverse dakramen is dit een fijne lichte ruimte. Door de slimme indeling is er naast een gezellige slaapkamer ook voldoende ruimte en privacy voor 2 werkplekken. Ook is het mogelijk om een 2e slaapkamer te creëren. De Artist Impressions geven een goed beeld van de mogelijkheden van deze verdieping.

Kortom; u moet deze woning echt met eigen ogen komen bekijken.

Bijzonderheden:
- ca. 100 m2 woonoppervlakte met eigen parkeerplaats op afgesloten parkeerterrein;
- bijzondere en speelse indeling met veel licht;
- luxe keuken en luxe badkamer;
- dakterras van ruim 10m2;
- erfpacht, canon ca. € 193,50+ € 15,50 beheerkosten per half jaar;
- erfpachtrecht is eeuwigdurend uitgegeven door middel van een notariële akte;
- de eerstvolgende canonherziening vindt plaats op 1-1-2026;
- actieve VvE, bijdrage ca. € 210,- per maand;
- de woning is NEN 2580 ingemeten en er zijn een plattegrond en meetstaat aanwezig;
- ouderdoms- en asbestclausule van toepassing;
- oplevering in overleg.

Toelichtingsclausule NEN2580:
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

De gegeven informatie is met zorgvuldigheid opgesteld, aan de juistheid kunnen echter geen rechten worden ontleend. Alle verstrekte informatie kan worden beschouwd als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden.

Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in.
Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.
Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Haaglanden vindt u op Funda.

Interview met de eigenaar

Sinds wanneer woont u hier?
2015, wij zijn de eerste/oorspronkelijke bewoners.

Waarom heeft u destijds juist dit huis gekocht?
Omdat het ons de mogelijkheid bood vanaf 0, volledig je eigen woning te ontwerpen, dit sprak ons als vers afgestudeerde architecten heel erg aan. Daarnaast waren we volledig verkocht door het gebouw, en dan met name het ruim opgezette, historische trappenhuis.

Waarom gaat u nu verhuizen?
We gaan een nieuw avontuur aan in een groter kluspand op een steenworp afstand. De nieuwe woning biedt ons net iets meer mogelijkheden voor wat de toekomst ons gaat brengen.

Wat vindt u bijzonder en wat is uw favoriete plekje in dit huis?
De hoogte van het plafond en de ramen. De rust aan de achterzijde van het gebouw en het vrije uitzicht. Onze favoriete plekjes zijn de woonkamer op de entresol, vanwege het heerlijke uitzicht gedurende de hele dag, met in het bijzonder de zonsopgang en ondergang, maar ook omdat het s’avonds tevens als thuisbioscoop fungeert.

Wat heeft u in de loop der jaren verbouwd of veranderd?
Alles! We kregen het appartement in 2015 als klaslokaal opgeleverd door gemeente en hebben er volledig onze eigen draai aan gegeven.

Zijn er ook minpuntjes te vermelden?
Het is heerlijk om het appartement boven in de hoek te bezitten: dit biedt een heerlijk vrij uitzicht en lekker veel rust (geen last van buren) maar omdat we overal bovenuit steken heeft het appartement ook het meeste te verduren van weer en wind. Op een warme zomerdag kan dit ideaal zijn om door te luchten, maar bij een zware storm kan het ook echt spoken.

De laatste jaren is dit eigenlijk niet meer voorgekomen, maar in het verleden wilde er nog wel eens dakpannen sneuvelen/verschuiven, dit is onderdeel van de VVE, maar het is aan te raden zelf altijd goed de pannen te checken na een storm, want uiteindelijk heb je er zelf de last van als je er per ongeluk één over het hoofd hebt gezien.

Wat maakt uw buurt speciaal om in te wonen, heeft u bijv. tips over leuke winkels, restaurants e.d.?
Het is een ideale uitvalsbasis binnen de stad Den Haag! Je zit zo in het centrum, ben zo bij HS, met de tram op de hoek van de straat ben je zo op het strand. Via de Binckhorst is de snelweg goed en snel bereikbaar.

Er zijn twee zwembaden: het Zuiderparkbad en de Houtzagerij. In het Zuiderpark kan je heerlijk hardlopen. De Haagse Markt en de Lidl liggen letterlijk aan je voeten. Er is altijd wel een avondwinkeltje open mocht je nog iets vergeten zijn. Er zijn genoeg andere eettentjes te vinden in breed scala aan keukens.

Zijn er nog andere belangrijke dingen, die u aan de koper wilt vertellen?
Er zijn nog een aantal zaken waar het huis reeds op voorbereid is, maar welke wijzigingen wij zelf nog niet hebben doorgevoerd.

De twee grootste zijn:
- dat de dakkapel naast de badkamer na een constructieve ingreep nog verhoogd kan worden; hierdoor zou je in de punt gewoon rechtopstaand kunnen staan, waardoor je hier een extra ruimte kan creëren (de buurman van het gespiegelde appartement heeft dit gedaan ter voorbeeld);

- daarnaast is de slaapkamer er reeds op voorbereid (elektra, daglicht, verwarming) dat deze eenvoudig opgedeeld kan worden in twee separate kamers.

Suggesties

Te koop
Beetslaan 28 in Rijswijk
Beetslaan 28 Rijswijk6 kamer appartement, 103 m²
395.000,- k.k.
Te koop
Raadhuisstraat 28 in Voorburg
Raadhuisstraat 28 Voorburg3 kamer appartement, 95 m²
425.000,- k.k.