Aankoop

Vanaf de eerste fase van het voortraject tot en met de afhandeling begeleiden onze medewerkers u op een deskundige en betrokken wijze bij de aankoop van uw nieuwe woning.

Woonwensen

We beginnen met een geheel vrijblijvend gesprek met u bij ons op kantoor om uw woonwensen door te nemen. Naar aanleiding daarvan maken onze makelaars voor u een (voor)selectie van woningen, waarbij we zowel ons eigen bestand als dat van alle NVM-collega’s raadplegen.

Bezichtigingen

Heeft u een woning gezien die u aanspreekt? Dan maken we voor u een afspraak voor een bezichtiging. Uiteraard is een van onze makelaars daarbij aanwezig om uw belangen te behartigen. Zij zijn immers in staat met een deskundige blik de woning te beoordelen, evenals de plus- en minpunten van de woonomgeving.

Belangstelling

Heeft u serieuze belangstelling voor de bezichtigde woning? Dan zetten we de volgende stappen: we doen een nauwkeurige waardebepaling, geven een bouwtechnisch advies en/of kunnen een bouwtechnisch onderzoek laten uitvoeren, we onderzoeken het bestemmingsplan, de milieuaspecten, de Vereniging van Eigenaren (VVE), het kadaster en alle andere mogelijke zaken die te maken hebben met uw toekomstige woning.

Onderhandelen

Vervolgens bepalen we, uiteraard in nauw overleg met u, onze onderhandelingstactiek met de verkopende partij. Dit begint met het vaststellen van het maximale bedrag dat u aan de woning wilt besteden. Op basis van dit bedrag en van de vraagprijs doen we een openingsbod.

Dan volgt de spannende fase van onderhandelingen tussen ons en de verkopende partij, steeds in samenspraak met u. Vanzelfsprekend heeft u daarbij steeds de beslissende stem.

Overeenkomst

Worden we het met de verkoper eens over de prijs, dan volgt een schriftelijke bevestiging waarin de verkoopprijs, voorwaarden, roerende zaken, waarborgsom en ontbindende voorwaarden worden vastgesteld. Al deze zaken worden door De Bruyn en Tak NVM Makelaardij grondig gecontroleerd voordat ze in de door de verkopende partij opgestelde koopovereenkomst terechtkomen.

Afhandeling

Tijdens de afhandelingsfase bewaken we de ontbindende voorwaarden voor u en controleren we de concept leveringsakte en de concept nota van de notaris. Vlak voordat u naar de notaris gaat voor de sleuteloverdracht, inspecteren wij samen met u de nieuwe woning nog een laatste keer. Als alles in orde is kunt u met een gerust hart uw handtekening onder de leveringsakte zetten.
Ten slotte worden alle betrokken instanties door ons ingelicht.

Nazorg

De service van De Bruyn en Tak NVM Makelaardij stopt niet na het in ontvangst nemen van de sleutel. Wij blijven ook daarna bereikbaar voor al uw vragen en denken graag met u mee.

Gaat u zelf verhuizen? Dan kunt u gratis gebruik maken van onze verhuisbus. De bus staat voor u, als klant van De Bruyn en Tak NVM Makelaardij of Park Adviesgroep Hypotheken, klaar om mee weg te rijden. Vraag gerust of de bus beschikbaar is op de door u gewenste datum.

Ten slotte maken wij voor u, als alles rond is, een eigen website waarop u alle gegevens over uw nieuwe woning kunt bewaren en u uw familie en vrienden op de hoogte kunt stellen van uw verhuisplannen.

Bent u op zoek naar een andere woning? Plaats dan een zoekopdracht.

Gratis waardebepaling

Als u de gegevens in het contactformulier invult en bij opmerkingen 'Gratis waardebepaling' vermeldt, zorgen wij voor een gratis waarde-indicatie van uw woning en bellen wij u op korte termijn voor een vrijblijvende afspraak.