Testimonials

Hans en Henriette

'Wij willen graag een appartement huren in een bepaalde wijk en tegelijkertijd ons oude appartement verkopen. Dit moet binnen een korte termijn tot stand komen zodat er hoegenaamd geen dubbele lasten ontstaan'.

Dat was van ons de vraag aan De Bruijn en Tak waarna er op een zeer snelle, vakkundige en gedegen wijze uitvoering werd gegeven aan onze wensen.

Omdat er nog geen huurappartement beschikbaar was werd er wel het nodige voorwerk verricht voor de verkoop van ons oude appartement. Foto’s werden gemaakt en de tekst voor de verkoopsite werd opgemaakt zodat, indien zich het moment voordeed, zeer snel gehandeld kon worden.

Wij kunnen nu vertellen dat het gehele proces van huurappartement bezichtigen, appartement te koop zetten, aspirant-kopers uitnodigen, het aanleveren van de benodigde gegevens, het opstellen van huurovereenkomst en koopovereenkomst en tal van andere zaken zoals de administratieve handelingen voor de notaris in slechts 2 maanden is gerealiseerd.

Bij alle stappen in het gehele proces werden wij nauwgezet op de hoogte gebracht door De Bruijn en Tak.

Het enige minpuntje van de operatie was, dat op de dag van verhuizing, de volgeladen verhuisbus een lekke band vertoonde. Gelukkig viel dit buiten ieders verantwoordelijkheid waarbij het zeker een groot pluspunt is dat deze verhuisbus gratis ter beschikking wordt gesteld door De Bruijn en Tak.

Al met al werd deze, in onze ogen complexe operatie van verkoop en huren, op een zeer goede wijze in een recordtempo tot uitvoering gebracht.

Voor alle medewerkers van De Bruijn en Tak maken wij een diepe buiging en bedanken wij hen voor de uitmuntende werkwijze.

Thea

Ik ben zeer tevreden met het verloop van de verkoop van mijn huis. Het was een goede zet om samen met De Bruijn en Tak mijn huis te verkopen. Er werd goed naar mijn mening geluisterd en rekening gehouden met mijn wensen. Het contact met het secretariaat en speciaal met de heer Tom Tak was uitstekend te noemen.

Ik ben blij dat ik met deze makelaar mijn huis heb verkocht, wat overigens in een zeer goede harmonie is gebeurd.

Het is jammer dat ik de makelaar niet mee kan nemen naar mijn volgende bestemming, die ligt nl. in oost Gelderland. Nogmaals hartelijk dank voor de fijne begeleiding naar een volgende fase.

Marvin

Makelaars kantoor de Bruyn en Tak heeft uitstekend werk
geleverd met de ver- en aankoop van ons huis.

Wij zijn zeer tevreden over het feit dat er telkens gelijk terug gebeld werd en ook direct aktie werd ondernomen.

Je wordt van A t/m Z begeleidt en dat is fijn om te weten dat je er niet helemaal alleen voor staat en je ook daardoor snel advies kunt winnen die jezelf niet in pacht hebt.

De Bruyn en Tak is absoluut een aanrader!

Bastiaan

Hierbij wil ik jullie nogmaals bedanken voor jullie diensten!

Ik heb het hele proces van aankoop nieuwe woning én verkoop 'oude' woning als ontzettend prettig ervaren! Jullie hebben echt helpen kopen en helpen verkopen met als belangrijkste oogpunt het realiseerbare. Eerlijk, objectief, humor, no-nonsense, realistisch en een enorme vakbekwaamheid! Erg bedankt!!!!!

Ik zal jullie erg warm aanbevelen als mensen in mijn omgeving een makelaar zoeken!!!!

Ik wens jullie alle goeds!

Jacqueline

Langs deze weg wil ik jullie, en in het bijzonder Iris, nog even van harte bedanken voor de prettige samenwerking bij het verkopen van mijn huis. Het is allemaal heel snel gegaan, dat had ik toen we elkaar voor het eerst zagen in november ook niet kunnen bedenken. Wat ik erg prettig vond is de altijd zeer snelle reactie van Iris, op al mijn vragen. Zelfs op een vrije dag, of was het avond, toch reageerde ze altijd meteen, waardoor er eventuele onrust bij mij meteen weggehaald werd. Erg prettig in deze drukke en spannende tijden.

Ondertussen heb ik ons nieuwe huis (gelukkig een stuk groter dan mijn oude huis) weer vol kunnen zetten met al mijn spulletjes, waarvan ik vóór de start verkoop het advies had gekregen om vast “op te ruimen”. Ook zijn de laatste dozen uitgepakt. Dankzij een zeer gedegen voorbereiding ben ik nu helemaal klaar en kunnen we gaan genieten van de lente.

Debby

Binnen 3 maanden was ons huis eind 2015 verkocht. De keuze was logischerwijs voor ons op De Bruyn en Tak Makelaardij gevallen, daar we in het verleden een zeer goede ervaring hadden met het vinden van een huurwoning via hun kantoor. Snelle service, zeer klantvriendelijk en afspraken worden altijd nagekomen. Zo ook bij de verkoop van ons huis.

De medewerkers van het secretariaat en de administratie zijn ook altijd zeer behulpzaam en vriendelijk geweest. Persoonlijke aandacht ipv een dertien in een dozijn aandacht".

Na de verkoop van ons huis is er aansluitend weer een goede huurwoning gevonden dankzij Iris Zecevic. In de toekomst zal ik zeker weer gebruik maken van hun service of het nu huur of koop betreft. Door haar hulp zijn mijn kinderen en ik met iets minder stress door de afgelopen periode heen gekomen. Wetende dat ze echt alles zou proberen om een huurwoning voor ons te regelen heb ik als een gigantische steun ervaren!

Dank aan jullie allemaal!

Angela

Via familie zijn wij in contact gekomen met Esther Offringa van De Bruyn en Tak. Esther heeft ons vanaf de start deskundig advies gegeven en snel gehandeld. Zij heeft veel zorgen uit handen genomen en is makkelijk bereikbaar, ook voor minder urgente zaken.

Tot aan het eind is zij nauw betrokken geweest en is zij een belangrijke schakel geweest in het koopproces. Aan het huis wat we hebben gekocht, moest nog behoorlijk geklust worden; ter plaatse heeft zij daarin ook advies gegeven, wat wel en niet te doen, ook weer met betrekking tot een toekomstige verkoop. Niet dat we dat voorlopig gaan doen hoor!

Wij bevelen Esther en haar collega's aan iedereen aan die opzoek is naar een eerlijke, oprechte en doelmatige, maar ook vriendelijke en toegankelijke makelaar.

GJ

De Bruyn en Tak heeft eers ons huis verkocht, waardoor het voor ons logisch was om hen ook als aankoopmakelaar in te schakelen.

De makelaar plaatste tijdens de bezichtiging de juiste kritische kanttekeningen, en heeft toen we uiteindelijk de knoop doorgehakt hebben on erg prettig en vakkundig ondersteund bij het aankopen. We hebben tijdens de laatste loodjes van de onderhandeling erg veel contact gehad met onze aankoopmakelaar, geregeld buiten kantooruren waren ze ook via whatsapp bereikbaar. Heerlijk die flexibiliteit.

Dankzij de ondersteuning van de makelaar hebben wij ons toekomstige paleisje kunnen kopen. Heel erg bedankt!!

fam. Raaijmakers

Wij kwamen bij De Bruyn en Tak terecht via een bevriende relatie. We kwamen van buiten de regio en hadden ons oog laten vallen op een kantoorpand in Rijswijk dat we wilden verbouwen tot woonhuis. Maar mocht en kon dit wel?

Na een kennismakingsgesprek bezochten we gezamenlijk het pand, waarbij haar al meteen een aantal zaken opviel: het kantoorpand bevond zich in een ouderwetse staat en ook bouwkundig schortte er het een en ander aan. Tijdens die eerste bezichtiging hebben we alle bijzonderheden goed bekeken en aansluitend zocht Esther allemaal voor ons uit. Toen bleek er ook nog gewoon een woonbestemming op te rusten. Daar waren we zelf niet zo makkelijk achter gekomen

Vervolgens hebben we het pand bouwkundig laten keuren en toen over die bouwkundige zaken en het bestemmingsverhaal duidelijkheid was, zijn we tot een aankoop gekomen. We zijn erg tevreden, uiteindelijk hebben we precies het bedrag betaald dat wij wilden betalen. En dat is zeker de verdienste van Esther. Ze heeft heel veel kennis van zaken en straalt vertrouwen en rust uit. We hadden dan ook meteen het gevoel dat het zou gaan lukken.

R. Sijtsma

Na twee jaar ons huis bij een "andere" makelaar in de verkoop te hebben gehad, op aanraden van kennissen contact opgenomen met Esther Offringa. Binnen enkele maanden was het pand verkocht. Kernwoorden: Vakkennis, initiatief, goede communicatie, flexibel, meedenken, klantvriendelijk en doortastend. Wij zijn zeer tevreden.

Frank

Ondanks de moeilijke markt is de verkoop van mijn woning dit jaar zeer snel gegaan. Misschien voor een deel geluk, maar meer dankzij de goede begeleiding van Esther Offringa.

In een prettige informele, maar gelijk zakelijke sfeer heeft Esther me uitgebreid en helder geadviseerd over de mogelijkheden, het kiezen van een doelgroep, de strategie en het opstellen van de verkooptekst. In goed overleg hebben we een realistische vraagprijs vastgesteld. De beroepsfotograaf die zij heeft aanbevolen heeft zeer mooie foto’s gemaakt en samen resulteerde dat in een pakkende brochure en mooie pagina op Funda.

Het plannen van de bezichtigingen door De Bruyn en Tak verliep vlot en er werd helder gecommuniceerd over de bezichtigingen.

Al zeer snel was een potentiële koper gevonden. Esther heeft me eerlijk en afgewogen geadviseerd in het onderhandelingstraject. Dit heeft zowel voor mijzelf als voor de koper tot een mooi resultaat geleid. Het was voor mij de eerste keer dat ik een huis verkocht en de persoonlijke inzet van Esther Offringa is daarbij onmisbaar geweest.

Ik kan iedereen De Bruyn en Tak Makelaardij dan ook van harte aanbevelen!Lisanne Boon

Net als vele anderen zocht ik een makelaar die mijn huis niet zag als een 'dertien in één dozijn' huis, maar zich juist richtte op de pluspunten en de bijzonderheden.

In Esther vond ik zo'n makelaar. De keuze voor De Bruyn en Tak was dan ook snel gemaakt. En ik heb hier absoluut geen spijt van gehad. Bezichtigingen werden tijdig aangekondigd en na afloop werd steeds even teruggekoppeld hoe het was gegaan. En ook in de onderhandelingen (helaas twee keer, aangezien de verkoop de eerste keer niet door ging) hebben zowel Esther als Tom hun best gedaan om de best mogelijke prijs eruit te slepen.

Daar ben ik erg dankbaar voor! Het was een prettige 'samenwerking' met gelukkig een positief resultaat!

Lenneke van Mameren

Esther Offringa was mijn aankoopmakelaar. Ik ben in januari 2011 naar Den Haag verhuisd vanuit Groningen. Ik kende de stad niet en de omgeving niet. En wist dus ook niet wat er te koop was. ik heb dus behoorlijk op haar geleund en haar soms echt gespamd met woningen.

Ik ben nogal een ongeduldig type. Esther gilt geduld en zorgde er ook voor dat ik geduld hield en geen overhaaste of verkeerde beslissingen nam. Ze heeft me zeer vakkundig geadviseerd in het voortraject maar ook toen ik eenmaal mijn droomwoning had gevonden.

In eerste instantie na het open huis moest ik het huis uit mijn hoofd zetten omdat ik het financieel niet rond kreeg. Maar toen de kansen keerden heeft ze perfect onderhandeld, me heel goed geadviseerd en bijgestaan en alles perfect weten te begeleiden.

Ik ben heel blij met Esther vanwege haar geduld en professionaliteit. Een betere makelaar had ik me niet kunnen wensen. Ze was altijd beschikbaar, werd nooit ongeduldig als ik het weer eens toch niet wist. Wist me te weerhouden van een koop waar ik niet gelukkig van was geworden en heeft me echt geholpen mijn droomhuis te vinden en voor een goede prijs te kopen. Ik kan niet wachten om te verhuizen en ze is zeker bij de housewarming.

Mooi om te zien hoeveel toegevoegde waarde een aankoopmakelaar zeker ook in deze tijd heeft. Alleen had ik het niet aangedurfd om een huis te kopen en nu straal ik als ik alleen maar aan het huis denk. Jammer dat bureaucratie bij banken nu zo lastig is, maar mijn hele jaar is goed dankzij Esther haar geduld en vakkundige advies.

Evelien Winkel

In deze onrustige vastgoedtijden hebben wij het aangedurfd een huis te kopen. Wij werden hierbij prima begeleid door Tom Tak. Hij wist ons enthousiasme voor het nieuwe huis te relativeren zodat we rationeel konden bieden en tot een goede, marktconforme overeenkomst konden komen met de verkopende partij. Tom was altijd bereikbaar en beschikbaar.

Vervolgens moesten wij ons huis nog verkopen wat natuurlijk heel spannend was. Ook hier weer kregen wij goed advies van Tom. Mede dankzij de inzet van Esther Offringa en diverse social media hadden wij het huis binnen ACHT dagen verkocht! Alweer voor een goede prijs. Op dit moment maken wij ook nog gebruik van de praktische hulpmiddelen zoals de verhuisbus.

De Bruyn en Tak is een full service bureau met kennis van zaken.
Kortom, wij zijn meer dan tevreden over deze makelaardij en bevelen De Bruyn en Tak graag aan.

P.V.J. van Rossem - Executeur H. van Rossem

Het is mij een behoefte om U, nu alle stof rondom deze verkoop wat is neergedwarreld, van harte te bedanken voor de eminente wijze waarop de heren T. Tak en R. de Wilde mijn zaken hebben behartigd en begeleid.
Ook uw zorgvuldige contact met eigenaren van de buurpanden en met onze notaris verdient vermelding.

In het huidige tijdsgewricht, waarin huizentransacties vanwege de marktverhoudingen duidelijk minder gemakkelijk verlopen dan voorheen, komt het er extra op aan, dat alles uit de kast wordt gehaald om tot een goed resultaat te komen.

U bent daar glansrijk in geslaagd. Heel veel dank daarvoor !

Intussen, met vriendelijke groet,

Diana Schouten

Hallo Tom, Ruud en Monique en iedereen achter de schermen ...

Even een kort berichtje om jullie te bedanken voor alles wat jullie tot nu toe gedaan hebben. We hopen op betere tijden, maar ik ben blij met deze geslaagde tijdelijke oplossing om mijn woning te verhuren na een lange periode van vruchteloos te koop aanbieden.

Ingeborg van Buul

Onlangs heb ik mijn eerste eigen huis gekocht. Toen ik twee jaar geleden naar Den Haag verhuisde, huurde ik een klein studiootje van nog geen 20 m². Na enige tijd wilde ik toch graag wat groter wonen. Kopen leek mij een goede optie.
In 2006 heeft mijn moeder haar flat in Voorburg verkocht via De Bruyn en Tak Makelaardij. Zij was erg te spreken over deze makelaar. Zo kwam ook ik daar terecht.

Tijdens het kooptraject werd ik begeleid door Ruud de Wilde. Bij nieuwe ontwikkelingen werd ik steeds goed op de hoogte gebracht en bespraken we wat nu de beste volgende stap zou zijn. Dit heb ik als erg prettig ervaren, zeker als groentje op de huizenmarkt.
Ook het contact met het kantoor was oké; ik werd altijd vriendelijk te woord gestaan door de dames van de receptie / secretariaat.
Daarnaast heb ik nog gebruik gemaakt van andere faciliteiten die De Bruyn en Tak Makelaardij bood, zoals de nieuwsbrief waar ik goede tips uit heb gehaald en de gratis verhuisbus.

Ik vond het erg spannend: mijn eerste eigen huis kopen. Met al mijn vragen kon ik terecht bij De Bruyn en Tak Makelaardij en ik ben dan ook erg tevreden over de begeleiding.
Inmiddels woon ik met veel plezier in mij eerste eigen huis!

Gelukkig huizenbezitter sinds april 2011

Marlise Hof en Nico Schaap

Naar volle tevredenheid hebben wij vorig jaar onze woning laten verkopen door De Bruyn en Tak Makelaardij. Esther Offringa, die ons op Twitter van diverse kanten was aanbevolen, kwam langs en vertelde uitgebreid over de verkoopmogelijkheden. Zij overtuigde ons meteen vanwege haar professionaliteit en helderheid.

In goed overleg stelden we een realistische vraagprijs vast. Daarna werd het huis gefotografeerd door een gespecialiseerde beroepsfotograaf. Samen met een pakkende verkooptekst leverde dat een fraaie verkoopbrochure op.

De aanpak van De Bruyn en Tak zorgde meteen vanaf het begin voor een gestage stroom 'kijkers'. Het plannen van de bezichtigingen verliep soepel. Meteen na een bezichtiging werden we altijd door Ruud de Wilde gebeld, die ons gedegen en eerlijk verslag deed van het bezoek van de kijkers.

Toen de potentiële koper uiteindelijk (gezien de situatie op de woningmarkt binnen een alleszins redelijke termijn) gevonden was, werd alles zo snel mogelijk in gang gezet voor de verkoop. Tijdens deze fase was de persoonlijke inzet van Esther Offringa onovertroffen. Zij heeft ons echt in alle opzichten bijgestaan in deze spannende en soms moeizame fase van de verkoop. En uiteindelijk is alles goedgekomen. We zijn dan ook meer dan tevreden over De Bruyn en Tak Makelaardij en kunnen hen van harte aanbevelen.

Chantal Pronk

Onlangs is mijn appartement in Rijswijk verkocht. Ik had het appartement 6 jaar geleden aangekocht bij De Bruyn en Tak Makelaardij. dus mijn keuze was snel gemaakt en ik wilde het weer in de verkoop bij deze makelaar.

Had een afspraak gemaakt en het huis stond binnen enkele weken te koop. Er werden mooie foto's gemaakt en de brochure zag er heel goed uit. Het huis was al heel snel verkocht en wel binnen 2 weken!

Ik ben erg tevreden over deze makelaar de klantvriendelijkheid, bezichtigingen werden netjes doorgebeld en ook werd er meteen gebeld als er een bezichting was geweest. Alles was goed geregeld en je werd netjes te woord gestaan door de makelaars Ruud de Wilde en Tom Tak en ook de medewerkers van het secretariaat/administratie.

Nu mijn huisje is verkocht, konden mijn vriend en ik op zoek gaan naar een andere woning. En we hebben een
huis gevonden in Berkel en Rodenrijs. Het is allemaal snel gegaan en ook met dank aan de makelaar!

Kortom De Bruyn en Tak Makelaardij is zeker een goede keuze! Wij zijn er erg tevreden over.

Mw. G.C. Roelands-Lavooij en Zonen

Onze (bejaarde) moeder keek al enige tijd uit naar een appartement met wat meer gemak en comfort, waarin zij zolang mogelijk nog zelfstandig zou kunnen wonen.
Afgelopen zomer was het zover en kon zij haar nieuwe appartement betrekken. Haar eigen appartement diende daarom verkocht te worden.
Wij hebben daartoe enkele makelaars uitgenodigd.
Al snel werd duidelijk aan wie de verkoop van het appartement zou worden toevertrouwd. De keus viel op “DE BRUIJN EN TAK NVM MAKELAARDIJ”.
Dit makelaarskantoor viel op door de zakelijke en duidelijke manier van informatie verstrekken. Geen lange betogen, “to the point”. Een correcte wijze van optreden.

In korte tijd was er al een behoorlijk aantal bezichtigingen. De begeleiding vanuit De Bruijn en Tak was professioneel, “afspraak is afspraak” en ook de medewerkers van het secretariaat/administratie waren uiterst behulpzaam en hadden speciale aandacht voor de klant.
Het appartement was snel verkocht voor een verkoopprijs die niet ver onder de vraagprijs lag. De begeleiding bij de feitelijke overdracht tenslotte, was wederom prettig en vol aandacht voor de klant.
Kortom; wij kunnen “DE BRUIJN EN TAK NVM MAKELAARDIJ” warm aanbevelen.

Danielle van der Horst

Elke keer wanneer wij een huis willen kopen of verkopen schakelen wij sinds de jaren 90 al dezelfde makelaar in, Esther Offringa, werkzaam bij De Bruyn en Tak.

Het kopen van een huis is toch iets anders dan het kopen van een brood dus je wilt een goed deskundig advies en begeleiding van een makelaar die je volledig vertrouwd. Dat is De Bruyn en Tak voor ons.

Afgelopen oktober wilde onze beste vriend voor de allereerste keer een huis kopen en we hebben hem in contact gebracht met (onze) Esther. Ook voor hem was dat een uitstekende keuze en hij is heel goed begeleidt in het proces door Esther. Afgelopen januari heeft hij bij de notaris getekend en hij is super gelukkig in zijn eigen flatje.

Nicole Bierhoff & Rob Mulder

Elke keer wanneer wij een huis willen kopen of verkopen schakelen wij sinds de jaren 90 al dezelfde makelaar in, Esther Offringa, werkzaam bij De Bruyn en Tak.

Het kopen van een huis is toch iets anders dan het kopen van een brood dus je wilt een goed deskundig advies en begeleiding van een makelaar die je volledig vertrouwd. Dat is De Bruyn en Tak voor ons.

Afgelopen oktober wilde onze beste vriend voor de allereerste keer een huis kopen en we hebben hem in contact gebracht met (onze) Esther. Ook voor hem was dat een uitstekende keuze en hij is heel goed begeleidt in het proces door Esther. Afgelopen januari heeft hij bij de notaris getekend en hij is super gelukkig in zijn eigen flatje.

Mevrouw B. van Alphen

Mevrouw B. van Alphen uit Voorburg: "Mijn appartement is onlangs verkocht via De Bruyn en Tak NVM Makelaardij. In deze lastige tijd is het gelukt mijn appartement binnen enkele weken te verkopen.

Tijdens de oriëntatie voor een makelaar viel De Bruyn en Tak mij meteen op door de professionele aanpak; bevestiging afspraak met uitgebreide informatie.

De verkoopbrochure die van mijn appartement is gemaakt, zag er bijzonder verzorgd uit, met mooie foto's, gemaakt door een fotograaf.

Over de bezichtigingen werd ik op tijd op de hoogte gebracht. Na afloop werd ik veelal direct geïnformeerd hoe de potentiële koper op mijn appartement reageerde. Het koopcontract is in orde gemaakt en mijn vragen hierover zijn goed uitgelegd.
Ik ben tijdens het hele verkoopproces goed geholpen en geadviseerd. De dienstverlening is klantvriendelijk en professioneel."

Joep van Sloten

Joep van Sloten heeft naar aanleiding van de NVM Open Huizen route zijn woning verkocht aan de Vrijburgstraat 11.

“Dit was een succes”, aldus de Voorburger. “De Open Huizen route is mij dan ook uitstekend bevallen. Daarbij gaf het me best voldoening om geïnteresseerden zelf mijn huis te laten zien. Aangezien ik een aantal verbouwingen had doorgevoerd, was ik hier behoorlijk trots op. Ik vond het leuk om dit aan mensen te laten zien en er het één en ander over uit te leggen”.
“Je merkte dat er best belangstelling voor de woning was”, vervolgt Joep van Sloten. “Dit resulteerde uiteindelijk in een bod en een uiteindelijke verkoop. Tevens moet ik opmerken dat ik bijzonder te spreken ben over de adviezen en de support van de NVM-makelaar. Vooraf aan de Open Huizen route kreeg ik goede adviezen hoe ik mijn woning moest inrichten en hoe alles er bij moest staan. De Bruyn en Tak NVM makelaardij heeft met alles een goede benadering. Ik kan dit iedereen aanbevelen”.

Joep van Sloten gaat zich nu rustig op de woningmarkt oriënteren om een woning te kopen. “Ik voel totaal geen financiële druk”, aldus Joep van Sloten. “Pas in september hoef ik mijn huidige woning te verlaten, dus heb ik tijd voldoende om een andere woning te gaan kopen. Ik kan iedereen aanraden om eerst zijn eigen huis te verkopen dan pas te gaan kopen. Dat voorkomt logischerwijs toch enige stress. In mijn hart zou ik best nu iets landelijks willen hebben. Maar goed, ik moet maar eens kijken waar we terecht gaan komen. Dit wordt in ieder geval een nieuwe aansprekende uitdaging”.

Gratis waardebepaling

Als u de gegevens in het contactformulier invult en bij opmerkingen 'Gratis waardebepaling' vermeldt, zorgen wij voor een gratis waarde-indicatie van uw woning en bellen wij u op korte termijn voor een vrijblijvende afspraak.