Maatregelen uit Miljoenennota mbt "Wonen"

Wonen

- Bij hypotheken met Nationale Hypotheekgarantie wordt het voor huiseigenaren onder strikte voorwaarden mogelijk om restschulden mee te financieren. Dit gaat een beperkte groep aan.

- Het wordt voor eigenaren en beleggers van kantoren aantrekkelijker om die kantoren om te (laten) bouwen tot huurhuizen. In totaal gaat dat ze 95 miljoen schelen door lagere heffingen.

- Het fonds voor goedkopere leningen voor energiebesparende maatregelen gaat met 35 miljoen omhoog naar 185 miljoen. De overheid hoopt dat de markt er in totaal 740 miljoen van maakt.

- Het aangaan van hoge schulden en risico's op de koopmarkt wordt minder aantrekkelijk gemaakt. Het maximaal toegestane verschil tussen de hoogte van de hypotheek en de echte waarde van de woning wordt met 1 procentpunt verlaagd naar 104 procent. Ook gaat het maximale tarief waartegen hypotheekrente kan worden afgetrokken vanaf 2014 jaarlijks met 0,5 procentpunt omlaag.

- Het wordt voordeliger om schenkingen in te zetten voor de financiering van de eigen woning: de eenmalige vrijstelling in de schenkbelasting wordt tot 1 januari 2015 tijdelijk verhoogd naar 100.000 euro.

- Voor verhuurders in de sociale huursector komt 400 miljoen euro beschikbaar voor energiebesparende investeringen.

- Verder wordt zoals bekend scheefwonen bestreden, moeten de prijzen van huurhuizen ook meer in overeenstemming komen met kwaliteit en aantrekkelijkheid en moeten de corporaties zich vooral met hun kerntaken bezighouden en een verhuurdersheffing betalen.

Alle maatregelen uit de Miljoenennota 2013 leest u bijv. in de Volkskrant (bron)

Gratis waardebepaling

Als u de gegevens in het contactformulier invult en bij opmerkingen 'Gratis waardebepaling' vermeldt, zorgen wij voor een gratis waarde-indicatie van uw woning en bellen wij u op korte termijn voor een vrijblijvende afspraak.