De winter in aantocht: c.v.-ketel laten checken!

Huiseigenaren en andere consumenten moeten hun cv-ketel tijdig laten nakijken, zo meent de energiebranche. Voor eind volgende week worden vorst en sneeuwbuien voorspeld.

Hoewel er nog geen sprake is van lange en aanhoudende vorstperiodes, is het raadzaam om cv-ketels nu al te laten nakijken. Begin dit jaar hebben monteurs in twee extreem koude weken tijd bijna 20.000 storingen aan cv-ketels en geisers opgelost. Dit was twee keer zoveel als gebruikelijk.

"Wie nu zijn installatie laat nakijken voor de komende winter, voorkomt dat hij op een later moment in de kou komt te zitten. Bovendien is het een kleine moeite, waar je veel plezier van hebt", zegt Dorkas Koenen, directeur Marketing van Essent. "Nu zijn er nog geen wachtlijsten, maar wanneer het echt koud gaat worden, zal dat snel veranderen. Een goed werkende cv-ketel helpt je energienota te verlagen."

Begin dit jaar maakten monteurs overuren om mensen een warm huis te bezorgen. Het merendeel van de problemen werd veroorzaakt door bevroren toevoerleidingen, waardoor lekkages aan de cv-ketels en geisers ontstonden. Monteurs kwamen toen ook situaties tegen, waarbij cv-ketels onder ongeïsoleerde daken stonden en ze tussen dakpannen door naar buiten konden kijken.

bron: NVM

Gratis waardebepaling

Als u de gegevens in het contactformulier invult en bij opmerkingen 'Gratis waardebepaling' vermeldt, zorgen wij voor een gratis waarde-indicatie van uw woning en bellen wij u op korte termijn voor een vrijblijvende afspraak.