Kosten restschuld vijf jaar aftrekbaar

Wie zijn huis met verlies verkoopt en een lening afsluit om de restschuld te betalen, kan de kosten en rente van die lening aftrekken van de belasting. De regeling gaat volgend jaar in en geldt maximaal vijf jaar.

Minister Blok van Wonen en staatssecretaris Weekers van Financiƫn stellen dat voor aan de Tweede Kamer. De maatregel is bedoeld om huiseigenaren tegemoet te komen als ze met een restschuld blijven zitten. Dat moet de doorstroming op de woningmarkt bevorderen.

Volgens Vereniging Eigen Huis staat op dit moment 1 op de 6 huizen 'onder water'. Dat wil zeggen dat de waarde lager is dan de hypotheek die erop rust.

Om voor de aftrek in aanmerking te komen, hoeft de lening niet te worden afgelost. Ook mensen die na de verkoop van hun huis in een huurhuis gaan wonen mogen de kosten en rente vijf jaar lang aftrekken.

bron: NVM

Gratis waardebepaling

Als u de gegevens in het contactformulier invult en bij opmerkingen 'Gratis waardebepaling' vermeldt, zorgen wij voor een gratis waarde-indicatie van uw woning en bellen wij u op korte termijn voor een vrijblijvende afspraak.