Voorlopig geen startersleningen meer

HOEVELAKEN - Mensen die voor het eerst een huis kopen, kunnen voorlopig geen starterslening meer aanvragen.

Foto: Thinkstock

De stichting Stimulering Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) kan tijdelijk geen nieuwe aanvragen meer in behandeling nemen, zo heeft ze dinsdag bekendgemaakt.

Deze ''rigoureuze maatregel'' is nodig omdat niet duidelijk is of startersleningen volgend jaar nog fiscaal aftrekbaar zijn, zegt de SVn.

Per 1 januari 2013 is hypotheekrente alleen nog fiscaal aftrekbaar voor leningen die maandelijks worden afgelost. Startersleningen worden weliswaar afgelost, maar niet vanaf jaar één, aldus SVn.

Belastingplan

De stichting heeft op grond van het regeerakkoord ''goede hoop'' dat in het nieuwe Belastingplan een uitzondering wordt gemaakt voor startersleningen. In het regeerakkoord staat dat de gunstige leningsfaciliteit voor starters wordt uitgebreid.

''Helaas hebben wij op dit moment nog geen duidelijkheid vanuit Den Haag over een uitzondering in het Belastingplan voor de starterslening'', zegt SVn. De komende tijd beperkt ze zich daarom tot het afhandelen van alle aanvragen die tot 14 november binnenkomen.

De Tweede Kamer behandelt het Belastingplan vrijdag.

Door: ANP

Gratis waardebepaling

Als u de gegevens in het contactformulier invult en bij opmerkingen 'Gratis waardebepaling' vermeldt, zorgen wij voor een gratis waarde-indicatie van uw woning en bellen wij u op korte termijn voor een vrijblijvende afspraak.