Scherp prijzen loont

Samen met Meijs & Alink organiseerde De Bruijn & Tak Makelaardij afgelopen woensdag 18 april een enerverende informatie avond voor verkopers in hotel Movenpick. Met onder andere het thema 'hoe nu verder in een moeizame markt' zorgden de samenwerkende makelaars voor een inspirerende avond wat resulteerde in veel enthousiaste reacties van de aanwezige huizenverkopers.

Erik de Graaf, senior account manager van de NVM, informeerde de aanwezigen over de huidige woningmarkt in het algemeen en hoe de verkopers hier het best mee om kunnen gaan. Hij gaf in zijn presentatie antwoord op de vraag: 'Wat geeft uiteindelijk de hoogste opbrengst voor uw woning?'. Is het verstandig te starten met een hogere vraagprijs met vervolgens 1 of meerdere (kleine) prijsdalingen of kan men beter direct scherp prijzen?

Uit onderzoek op basis van de NVM-database blijkt dat scherp prijzen loont in een dalende markt. Bij leegstand verliest de verkoper elke maand ongeveer 1% van de waarde van het huis. Daarbij dient men in ogenschouw te nemen dat het aanbod de afgelopen vier jaar is verdubbeld en het aantal transacties bijna gehalveerd. Dus de kans op verkoop is vier keer lager! Maar er worden ook nog steeds huizen verkocht, ook in deze lastige markt. De kunst is om er voor te zorgen om hierbij te zitten. Financiële planners gaven actuele nieuwsfeiten over de hypotheekmarkt. Veel aanwezigen wisten bijvoorbeeld niet dat een eventuele restschuld in veel gevallen mee te financieren is. Interieur stylisten lieten de huizenverkopers zien hoe belangrijk het is om de woning tip top te presenteren. Er is een divers aan variatie mogelijkheden hoe zij de verkopers hierbij kunnen ondersteunen. Kortom een succesvolle verkopersavond waarbij twee gerenommeerde NVM makelaarskantoren de krachten hebben gebundeld om de opdrachtgevers van informatie te voorzien. 'Absoluut voor herhaling vatbaar' zeggen de twee initiatiefnemers.

Gratis waardebepaling

Als u de gegevens in het contactformulier invult en bij opmerkingen 'Gratis waardebepaling' vermeldt, zorgen wij voor een gratis waarde-indicatie van uw woning en bellen wij u op korte termijn voor een vrijblijvende afspraak.