ING gaat over van executiewaarde op marktwaarde

ING gaat haar rentetarieven nog voor het einde van dit jaar baseren op marktwaarde in plaats van op executiewaarde. Dat heeft als belangrijk voordeel dat het tarief eenvoudig en objectief kan worden vastgesteld en het ook duidelijker is voor de klant.

Het begrip marktwaarde wordt door consumenten beter herkend als de waarde van de woning, terwijl de executiewaarde een subjectief begrip is. ING meldt dat het hoopt met deze aanpassing een bijdrage te leveren aan het transparant maken van de markt.

Per 1 augustus is de nieuwe Gedragscode voor banken in werking getreden. Eén van de wijzigingen is dat de verstrekking van hypotheken gedaan wordt op basis van de marktwaarde van de woning en niet langer op executiewaarde. Het begrip executiewaarde wordt door ING tot december alleen nog maar gebruikt om het rentetarief te bepalen.

De NVM complimenteert ING met deze overgang en hoopt dat andere banken snel zullen volgen.

Gratis waardebepaling

Als u de gegevens in het contactformulier invult en bij opmerkingen 'Gratis waardebepaling' vermeldt, zorgen wij voor een gratis waarde-indicatie van uw woning en bellen wij u op korte termijn voor een vrijblijvende afspraak.