Kadastraal splitsen woningen in Den Haag wordt eenvoudiger

Op 22 september 2011 heeft de gemeenteraad besloten het kadastrale woningsplitsingsbeleid opnieuw te bekijken. De wijzigingen in het beleid zijn vanaf 6 oktober 2011 van kracht.

Zowel particuliere huiseigenaren als woningcorporaties krijgen meer mogelijkheden voor kadastrale woningsplitsing. Kadastraal splitsen is het administratief opdelen van een woning of wooncomplex in meerdere, afzonderlijk te verkopen woningen.

Geen maximum meer

De belangrijkste wijziging in het beleid is dat het splitsen overal in Den Haag mogelijk wordt. Binnen wijken wordt er geen maximum meer gesteld aan het aantal te splitsen woningen.

Voorwaarden

In het nieuwe beleid staan een aantal nieuwe voorwaarden:

  • Aanvragen voor splitsingsvergunningen worden getoetst aan bouwtechnische kwaliteit en op samenstelling van de woningvoorraad. De woningvoorraad is het aantal huur- en koopwoningen waarin gewoond kan worden.
  • Er moeten voldoende woningen blijven bestaan voor de lagere (midden)inkomens.
  • (toekomstige) gebiedsontwikkelingen mogen hier geen last van hebben.
  • Er mogen geen huurwoningen voor bijzondere doelgroepen (senioren, gehandicapten, grote gezinnen) weggehaald worden.
Lees meer over splitsen en samenvoegen van woningen.

Gratis waardebepaling

Als u de gegevens in het contactformulier invult en bij opmerkingen 'Gratis waardebepaling' vermeldt, zorgen wij voor een gratis waarde-indicatie van uw woning en bellen wij u op korte termijn voor een vrijblijvende afspraak.