Periode laag BTW tarief bij verbouwing/renovatie verlengd

VVD-staatssecretaris Frans Weekers van Financiƫn heeft begin juni bekend gemaakt dat het lage btw-tarief op arbeid bij verbouwing of renovatie van de woning wordt verlengd. Het tarief is drie maanden verlengd tot 1 oktober. De voorwaarde is wel dat het verbouwingswerk voor 1 juli is begonnen.

Btw-verlaging voor verbouwingen
Het btw-tarief voor een verbouwing van een woning is tijdelijk verlaagd van 19 procent naar 6 procent. De verlaging van het btw-tarief gold voor de periode van 1 oktober 2010 tot 1 juli 2011. Vanuit de branche kwam het verzoek om deze periode te verlengen. Zo gaf Bouwend Nederland aan dat het lage btw-tarief in de eerste drie maanden in deze periode een gunstig effect had: 4000 banen en 800 miljoen euro aan extra opdrachten. Ongeveer 60 procent van de bouwers ontving meer aanvragen voor offertes, aldus Bouwend Nederland.

Gratis waardebepaling

Als u de gegevens in het contactformulier invult en bij opmerkingen 'Gratis waardebepaling' vermeldt, zorgen wij voor een gratis waarde-indicatie van uw woning en bellen wij u op korte termijn voor een vrijblijvende afspraak.