Grootste stijging huizenprijzen in bijna twaalf jaar

De prijzen van bestaande koopwoningen zijn in juli 2016 met 4,9 procent gestegen ten opzichte van juli vorig jaar.

Het betreft volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster de grootste prijsstijging in bijna twaalf jaar.

In augustus 2008 bereikten de huizenprijzen een piek, om in juni 2013 een dieptepunt te bereiken. Sinds die tijd is er weer sprake van een stijgende trend.

Vergeleken met het hoogste niveau liggen de prijzen van koopwoningen nog 12,8 procent lager. Ten opzichte van het dieptepunt zijn ze gemiddeld met 11,1 procent gestegen. Koopwoningen waren in juli 2016 gemiddeld even duur als in maart 2005.

Woensdag maakte het Kadaster bekend dat er in juli 7,1 procent meer woningen van eigenaar zijn gewisseld dan in dezelfde maand een jaar eerder.

Van alle typen woningen werden er meer verkocht. De verkoop van vrijstaande woningen nam het meest toe, bij twee-onder-eenkapwoningen was de stijging het kleinst.

bron: Nu.nl

Gratis waardebepaling

Als u de gegevens in het contactformulier invult en bij opmerkingen 'Gratis waardebepaling' vermeldt, zorgen wij voor een gratis waarde-indicatie van uw woning en bellen wij u op korte termijn voor een vrijblijvende afspraak.