Gunstig energielabel verhoogt de transactieprijs en de verkoopsnelheid van koopwoningen

Uit onderzoek van TiasNimbas Business School blijkt dat de 1.700 gelabelde woningtransacties ruim 100 dagen sneller een koper wisten te vinden dan de transacties zonder energielabel. Ook in de prijs zijn de sporen van een groen label (A- of B- categorie) terug te vinden.

"Het lijkt erop dat kopers de informatie uit energielabels waarderen. Bij de aankoop van een nieuwe woning is informatie van groot belang, en hoe meer de verkoper laat zien, des te sneller er een koper overtuigd kan worden", aldus Dirk Brounen, hoogleraar Vastgoedeconomie bij TiasNimbas en onderzoekersleider van deze analyse. Elk kwartaal bestuderen onderzoekers van TiasNimbas Business School de wijze waarop het energielabel op de Nederlandse koopwoningmarkt heeft gepresteerd.

Onder de 1.700 gelabelde transacties uit het voorgaande kwartaal konden de woningen voorzien van een groen A- of B-energielabel rekenen op een prijspremie van gemiddeld 2,4 procent, ook wanneer gecorrigeerd werd voor de locatie en kwaliteit van de betreffende woning.

Bron: Vastgoedactueel.nl

Gratis waardebepaling

Als u de gegevens in het contactformulier invult en bij opmerkingen 'Gratis waardebepaling' vermeldt, zorgen wij voor een gratis waarde-indicatie van uw woning en bellen wij u op korte termijn voor een vrijblijvende afspraak.