Haagse starterslening voor onderhoud en renovatie

Vanaf 1 maart kunnen starters op de huizenmarkt bij de gemeente Den Haag terecht voor de Haagse starterslening. De lening is bedoeld om onderhoud en renovatie van de woning te bekostigen. Pas na drie jaar hoeven de kopers rente en aflossing over de onderhoudslening te betalen. Dit maakt het aantrekkelijker om woningen met een minder goede staat van onderhoud te kopen. Starters kunnen een bedrag lenen van maximaal 35.000 euro.

Wethouder Marnix Norder (Stadsontwikkeling, Volkshuisvesting) verwacht er veel van:" Met de Haagse starterslening hoopt Den Haag dat er komend jaar meer huizen verkocht worden ten opzichte van de afgelopen jaren. Dat is van belang voor de doorstroming op de woningmarkt. De ervaring leert dat een verkochte starterswoning doorgaans leidt tot drie daarop volgende woningverkopen. Daarnaast draagt dit ook bij aan het kwalitatief verbeteren van goedkopere woningen, doordat achterstallig onderhoud wordt weggewerkt. Dit is niet alleen goed voor de betreffende woning maar zeker ook voor de buurt."

Of je in aanmerking komt voor een lening hangt af van een aantal voorwaarden. De lening loopt samen op met de aanvraag van de hypotheek. Starters moeten bijvoorbeeld kunnen aantonen dat het om de aankoop van hun allereerste huis gaat. Het inkomen mag niet hoger zijn dan 43.000 euro en de maximale verwervingskosten van de aangekochte woning niet hoger dan 200.000 euro. Het Stimuleringsfonds voor Volkshuisvesting (SVn) voert de regeling voor de gemeente uit. Alle voorwaarden voor de Haagse Starterslening zijn te vinden op www.denhaag.nl/wonen

Gratis waardebepaling

Als u de gegevens in het contactformulier invult en bij opmerkingen 'Gratis waardebepaling' vermeldt, zorgen wij voor een gratis waarde-indicatie van uw woning en bellen wij u op korte termijn voor een vrijblijvende afspraak.