Starterslening in de gemeente Leidschendam Voorburg weer mogelijk!!

Door het aanscherpen van de hypotheekeisen door de banken is het steeds lastiger om een eerste huis te kopen. Dankzij de Starterslening van de gemeente Leidschendam-Voorburg komt uw droomhuis een stapje dichterbij. Met de starterslening overbrugt u het verschil tussen de aankoopkosten van uw eerste koophuis en het bedrag dat u maximaal kunt lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheekgarantie (NHG).

De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft voor de periode van 5 december 2013 t/m 31 december 2015 € 675.000 beschikbaar gesteld voor het verstrekken van startersleningen. Ook het Rijk heeft geld beschikbaar gesteld. Zolang er rijksbudget is wordt de helft van iedere starterslening ingelegd door het Rijk. Als het rijksbudget op is, dan legt de gemeente Leidschendam-Voorburg het volledige bedrag van de lening in. Totdat het gehele bedrag van € 675.000 is uitgeleend. Er geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Aanvragen worden in volgorde van binnenkomst behandeld. Daarbij geldt de datum van ontvangst van de aanvraag bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn).

De regels om in aanmerking te komen voor een Starterslening zijn vastgelegd in de Verordening Startersleningen, vastgesteld op 12 november 2013 door de gemeenteraad.

De Starterslening:

bedraagt maximaal 20% van de aankoopkosten van de woning

bedraagt maximaal € 40.000

heeft een looptijd van maximaal 30 jaar. Bij een lening lager dan € 5.000 bedraagt de looptijd 8 jaar, bij een lening tussen € 5.000 en 10.000 bedraagt de looptijd 13 jaar

is de eerste 3 jaar aflossingsvrij en renteloos. Daarna geldt een marktconform rentepercentage

is niet beschikbaar voor de aanschaf van een woning die met korting door een woningcorporatie te koop wordt aangeboden

Klik HIER voor alle voorwaarden en meer info op de site van gemeente Leidschendam Voorburg

Gratis waardebepaling

Als u de gegevens in het contactformulier invult en bij opmerkingen 'Gratis waardebepaling' vermeldt, zorgen wij voor een gratis waarde-indicatie van uw woning en bellen wij u op korte termijn voor een vrijblijvende afspraak.