Voorkom vorstschade aan waterleidingen!

Elk jaar worden gezinnen geconfronteerd met vorstschade aan waterleidingen. In dit artikel krijgt u een aantal praktische tips. Voorkomen is immers beter dan genezen.
U kan waterleidingen die zich buiten bevinden of in onverwarmde delen van de woning (kelder, zolder, tuinhuis, berghok …) gemakkelijk beschermen tegen vorstschade door de leidingen af te sluiten van de watertoevoer en ze te laten leeglopen. Vergeet ook niet om pompen en andere toebehoren leeg te maken.

Indien afsluiten onmogelijk is, kan u de leidingen inpakken met isolatiemateriaal. Koop hiervoor materiaal met een hoge isolatiewaarde en hou er rekening mee dat dit slechts afdoende bescherming biedt bij lichte vorst tijdens een relatief korte periode. Indien het om vitale leidingen gaat, kan men deze ook uitrusten met een verwarmingslint dat in de gespecialiseerde handel verkrijgbaar is.

Vorstschade komt pas tot uiting op het ogenblik dat de omgevingstemperatuur opnieuw boven het vriespunt komt. Het bevroren water wordt weer vloeibaar en gaat lekken. Op dat moment kan u het beste contact opnemen met een loodgieter

Weet dat de loodgieter tot het uiterste zal gaan om u zo snel mogelijk uit de nood te helpen, maar u zal allicht niet de enige zijn met problemen. Het is dan ook onvermijdelijk dat u rekening zal moeten houden met een wachttijd.

Gratis waardebepaling

Als u de gegevens in het contactformulier invult en bij opmerkingen 'Gratis waardebepaling' vermeldt, zorgen wij voor een gratis waarde-indicatie van uw woning en bellen wij u op korte termijn voor een vrijblijvende afspraak.