van der Marckstraat 45, Voorburg

Vraagprijs: 197.500,- k.k.

Kenmerken

Status:
Verkocht
Soort object:
appartement
Soort appartement:
portiekwoning
Bouwjaar:
1906-1930
Oppervlakte:
89 m²
Aantal kamers:
4
Slaapkamers:
3
Alle kenmerken

Locatie

Omschrijving

Op een zeer centrale locatie gelegen, uniek en sfeervol 4-kamer HOEKAPPARTEMENT MET 3 SLAAPKAMERS EN BALKON.

Op loopafstand van de buurtwinkels en nabij het gezellige oude centrum van Voorburg alsmede het moderne winkelcentrum ''de Julianabaan''. De woning is gunstig gelegen ten opzichte van openbaar vervoer, uitvalswegen A4, A12, A13, N44, sportgelegenheden en scholen. Het centrum van Den Haag is gelegen op 10 fiets minuten.

INDELING: open portiek met trap naar de 1e verdieping, entree woning, hal v.v. vaste kast, meterkast, sfeervolle woon/eetkamer met bio ethanol haard, nette badkamer met douche, wastafel en toilet, nette keuken in L- opstelling met inbouw apparatuur (elektrische kookplaat, oven, koelkast, afzuigkap, vaatwasser en c.v. ketel), balkon met bergkast en wasmachine aansluiting, voorslaapkamer met uitzicht over pleintje, ruime zijslaapkamer, achterslaapkamer.

Ca. afmetingen:
- woonkamer 6.63x3.43
- voorslaapkamer 2.82x2.89
- zijslaapkamer 4.62x3.94/3.43
- achterslaapkamer 4.54x3.57
- badkamer 2.44x1.84
- balkon 1.67x0.92

Bijzonderheden:
- grotendeels voorzien van dubbelglas, uitgezonderd de keuken
- elektra 6 groepen met ALS en kookgroep
- gasaansluiting in de keuken nog aanwezig
- ouderdoms- en asbestclausule van toepassing
- oplevering per direct.

Toelichtingsclausule NEN2580:
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in. Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen. Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Haaglanden vindt u op Funda.

Interview met de eigenaar

Sinds wanneer wonen jullie hier?

Sinds oktober 2008

Waarom hebben jullie destijds juist dit huis gekocht?

Ik heb dit huis voor mij zelf en mijn toen 1-jarige zoon gekocht, na mijn scheiding.
Een leuk betaalbare woning met veel potentie. Toen ik het kocht waren er 2 slaapkamers. De woonkamer was 1 grote ruimte, waarbij ik 1 deel gebruikte om te wonen en 1 groot deel voor de kleine om te spelen. Ideaal. Een tijdje later kwam er een volwassene bij, mijn huidige echtgenoot.

Bij de gezinsuitbreiding in 2012, hebben we de woonkamer “verkleind” en slaapkamer #3 er bij gecreëerd. Mijn zoon verhuisde naar mijn grote oude slaapkamer en mijn dochter kreeg de slaapkamer voor. Mijn man en ikzelf, de “nieuwe” slaapkamer.

Waarom gaan jullie nu verhuizen?

Ik kocht dit huis dus na mijn scheiding voor mijzelf en mijn dreumes van toen 1 jaar. Tien geweldige jaren later wonen we er met 2 volwassenen, 1 tiener inmiddels, een kleuter (5) en een hond(je). Het wordt tijd om het huis mee te laten groeien met ons gezin en daarom verhuizen we naar een grotere woning.

Wat vinden jullie bijzonder en wat is jullie favoriete plekje in dit huis?

De ruimte, de mogelijkheden en de gezelligheid. Het is een verassend groot en gezellig huis. Vooral de slaapkamer achter is uniek. Iedereen die de ruimte daar ziet, is onder de indruk. De kids “logeren” daar ook samen (de kleinste slaapt bijna dagelijks bij de oudste).
De grootte van alle kamers is echt ideaal. Ook overal ramen, heerlijk licht.
Favoriete plekje is een lastige. Het zijn er meer. Ik denk “gewoon” de woonkamer, waar we ook de eettafel hebben. Gezellig hier met z’n allen rustig eten en de dag doornemen en ’s avonds lekker op de bank ploffen met een zak chips, TV (Netflix) kijken of een spelletje spelen. Maar ook de slaapkamer van mijn zoon. Heerlijk om de kinderen (en vriendjes) daar te zien spelen en ravotten. Ook heel leuk voor slaapfeestjes. Je kan een aantal matrassen of luchtbedden naast elkaar leggen. Soms “kamperen” we daar zelfs met z’n 4en J.

Ook zijn er veel verassende verborgen opbergruimtes, zoals bovenop in de gang of de gangkast bijvoorbeeld.

Wat hebben jullie in de loop der jaren verbouwd of veranderd?

De indeling van het huis met name.
Toen ik het kocht was er dus een enorm grote woonkamer. Mijn zoontje sliep in de slaapkamer aan de voorkant en ik aan de achterkant. Toen de jongste in 2012 onderweg was hebben we er een slaapkamer bijgebouwd, door simpelweg die grote woonkamer te halveren. We hebben een “muurtje” op de helft van de woonkamer geplaatst. Het muurtje kan ook weer indien gewenst, heel eenvoudig zonder schade verwijderd worden.

Het plafond in de gang en badkamer is net vernieuwd vanwege een lekkage door een scheur in de waterleiding van de bovenburen. In 2011 is er groot onderhoud geweest vanuit het gemeentebeleid, voor de gehele VVE. In 2013 is er een nieuwe CV ketel gekomen. In 2016 zijn de kozijnen behandeld en geverfd aan de buitenzijde. De gevels zijn geïmpregneerd en tegels zijn vervangen. Het plafond in de grote slaapkamer achter is vernieuwd, vanwege lekkage vanuit het balkon van de bovenburen bij slagregen. Dit is in september 2016 verholpen door een nieuwe kitrand en een nieuwe impregneer laag, die de bovenburen sindsdien jaarlijks bijhouden. Op balkon hebben we een waskast gebouwd in 2017, zodat we een vaatwasser in de keuken konden hebben. En in 2018 heeft bijna alles even een lekkere verflaag gekregen.

Zijn er ook minpuntjes te vermelden?

In de zomer kan het natuurlijk best warm zijn, omdat de zon vele uren per dag naar binnen schijnt vanwege de vele ramen. Vooral het kleine kamertje voor kan warm zijn. De verduisteringsgordijnen houd ik dan gesloten. En met een ventilator bijvoorbeeld, is het natuurlijk prima te doen.

Wat maakt jullie buurt speciaal om in te wonen, hebben jullie bijv. tips over leuke winkels, restaurants e.d.?

Slagerij de Jong… De grilworst met kaas en filet american zijn meer dan bekend in de buurt. Alles is binnen no time te bereiken. Een klein speeltuintje voor de deur en 2 om de hoek. Winkelcentrum Julianplein op loopafstand (of met de tram/bus/fiets). Theresiastraat hetzelfde.
Bus 23, Tram 2,3,4, RET, de trein zijn allemaal op 3 minuten loopafstand te bereiken, zodat je binnen de kortste keren in de binnenstad van Den Haag bent (nog geen 10 minuten in totaal), Leidschenhage of in Scheveningen. Zelfs Rotterdam of Leiden ben je zo (met de trein). De Herenstraat is goed te doen. De zaterdagmarkt in Voorburg, Forum Sport, scholen, meerdere parkjes, diverse speeltuinen, het is allemaal dichtbij.

Zijn er nog andere belangrijke dingen, die jullie aan de koper wil vertellen?
Dat we hopen (en er vanuit gaan) dat zij net zoveel plezier beleven in “ons” huis, als wij hebben gehad. Het huis heeft zoveel potentie. Je kan er zo intrekken zonder kosten te maken, of naar hartenlust verbouwen of beiden natuurlijk. De ruimtes lenen zich prima om het helemaal eigen te maken.

Video

Suggesties

Te koop
John F. Kennedyplantsoen 5 in Voorschoten
John F. Kennedyplantsoen 5 Voorschoten2 kamer appartement, 58 m²
179.000,- k.k.