Mahatma Gandhistraat 54, Den Haag

Vraagprijs: 298.000,- k.k.

Kenmerken

Status:
Verkocht onder voorbehoud
Soort object:
appartement
Soort appartement:
bovenwoning
Bouwjaar:
1980
Oppervlakte:
114 m²
Aantal kamers:
6
Slaapkamers:
5
Alle kenmerken

Locatie

Help mee

Lees hier unieke informatie zoals herinneringen, kenmerken of nuttige voorzieningen over de woning, rechtstreeks van de verkoper!

Helpmee.nl

Omschrijving

Uniek aan park gelegen MODERN 6 KAMER DUBBEL BOVENHUIS MET DAKTERRAS.

"Het privé gevoel, de mate van rust en natuurbeleving zijn vooral bijzonder en apart te noemen in dit ruime dubbel bovenhuis met speelse indeling."

Absoluut de mooiste en rustigste gelegen woning in dit groenrijke, kindvriendelijke en geliefde deel van Houtwijk, driezijdig omgeven door plantsoen, park en ruime tuin.
De buurvrije entree / kopgevel en zonnige terras (Zuid-West en Noord-West) geven uitzicht op het rustig en fraai aangelegen park ’t Kleine Hout. Het ligt op ruim voldoende afstand van (alléén parkeerbestemming) verkeer; dus geen verkeer, auto of brommer te horen of zien, met wandelaars als enige passanten.

Het rustige parkdeel is direct aangrenzend en iets verder is er het aansluitende deel met speelveld, speeltuin, kabel- en skatebaan, ook een kinderboerderij is op 5 minuten lopen nabij. Dus naast het uitzicht is er lekker te wandelen maar is het ook uiterst geschikt voor huisdieren of kinderen.

Diverse openbaar vervoer mogelijkheden zijn aanwezig op 5 minuten lopen met directe verbindingen naar het centrum, Holland Spoor, CS, Scheveningen, Zoetermeer en het Westland. De woning ligt centraal tussen 4 winkelcentra als Leyweg, Savornin Lohmanlaan, Houtwijk en Escamp. Op loopafstand zijn er diverse (basis)scholen en het Haga ziekenhuis.
Het is slechts even fietsen naar het Zuiderpark, recreatiegebied Madesteijn of schaats/ski- en kartcentrum de Uithof. Voor zwemmers ligt het Zuiderpark- of Thorbeckelaan zwembad ook op korte afstand. Niet in de laatste plaats en hooguit op 15 minuten fietsen liggen de duinen, het strand met de winkel- en restaurantboulevard van Kijkduin.

INDELING:
entree met ruime berging (via aparte deur bereikbaar), trap naar de eerste verdieping, overloop, woon-/eetkamer met aan 2 zijdes een ruim bemeten en diep balkon, nette keuken in L-opstelling met diverse inbouwapparatuur, luxe moderne badkamer met inloopdouche, dubbele wastafel en vrijdragend toilet, achterslaapkamer, voorslaapkamer/studeerkamer.

trap naar de tweede verdieping, overloop, modern vrijdragend toilet, voorslaapkamer met toegang tot de wasruimte met wasmachine-/ droger aansluiting en de c.v.gasketel, ruime slaapkamer ( voorheen 2 kamers) aan de achterzijde met zeer grote bergkast, via de overloop naar zeer zonnig en ruim dakterras.

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 107 m2 en gebruiksoppervlakte 150 m2
- woning is NEN 2580 ingemeten, plattegronden aanwezig
- de woning is geheel voorzien van houten kozijnen met dubbel glas (m.u.v. deur naar dakterras)
- definitief energielabel C
- bouwjaar 1980
- Bijdrage VvE € 68,00 per maand
- erfpacht eeuwigdurend, canon € 1,13 per jaar
- asbest- en ouderdomsclausule van toepassing
- oplevering in overleg

Toelichtingsclausule NEN2580:
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

De gegeven informatie is met zorgvuldigheid opgesteld, aan de juistheid kunnen echter geen rechten worden ontleend. Alle verstrekte informatie kan worden beschouwd als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden.

Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in.
Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.

Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Haaglanden vindt u op Funda.

Interview met de eigenaar

Sinds wanneer woont u hier?

Ik heb het gekocht op 15 januari 1996

Waarom heeft u destijds juist dit huis gekocht?

Wij woonden in een dure huurwoning maar wilden graag een huis kopen in een leuke buurt met veel groen, makkelijk ov en goede voorzieningen. Met mijn toenmalige partner en onze dochter in onze ogen een perfecte rustige, zonnige stek met heel veel privacy, een fantastisch uitzicht en geen auto’s voor de deur. Een huis met veel mogelijkheden en een speelse indeling.

Waarom gaat u nu verhuizen?

Ik ga samenwonen met mijn huidige vriendin in Dordrecht.

Wat vindt u bijzonder en wat is uw favoriete plekje in dit huis?

Het is geen alledaags huis wat betreft indeling en ligging. Echt een huis voor de zonaanbidder met het grote dakterras en mooie terrassen aan de woonkamer. Het terras voor aan de woonkamer is mijn favoriete plekje om van het uitzicht en stilte te kunnen genieten maar ook de keuken is super gelegen.

Wat heeft u in de loop der jaren verbouwd of veranderd?

Ik hou van licht in huis dus heb de deur uit de keuken verwijderd en ook die van de kamer naast de keuken en glaswanden geplaatst. De entree heb ik ook aangepakt. De keuken en de badkamer verbouwd. Ook de dichte trap open gemaakt voor meer licht. Zo ook boven van twee kamers één kamer gemaakt voor mijn dochter. Tevens de overloop boven ruimer gemaakt en het toilet daar vernieuwd.

Zijn er ook minpuntjes te vermelden?

Ja je moet ietsjes verder lopen met je boodschappen omdat je niet voor de deur kan parkeren. Het achterbalkon gebruik ik niet, maar er zijn mensen die daarvan een uitbouw voor de woonkamer hebben gemaakt. Het is vlakbij het ziekenhuis dus je hoort wel eens een sirene. Daar wen je echter snel aan en hoor je het niet meer.

Wat maakt uw buurt speciaal om in te wonen, heeft u bijv. tips over leuke winkels, restaurants e.d.?

Genoeg winkels in de buurt want daar woon je tussen in. Leyweg, Loosduinse Hoofdstraat, Savornin Lohmannlaan, Hildo kroplaan enz. Makkelijk te bereiken omdat het huis centraal is gelegen. Kijkduin is een kwartiertje met de fiets en je woont aan de rand van Den Haag middenin het groen, Echt uniek!

Zijn er nog andere belangrijke dingen, die u aan de koper wilt vertellen?

Als je van rust, zon, groen en veel privacy houdt midden in Den Haag zeg ik….. doen!

Ook het feit dat ik hier 23 jaar met veel plezier heb gewoond zegt genoeg denk ik.

Suggesties

Te koop
Obrechtrode 30 in Zoetermeer
Obrechtrode 30 Zoetermeer5 kamer woonhuis, 124 m²
325.000,- k.k.