Laan van Oostenburg 49, Voorburg

Vraagprijs: 1.295.000,- k.k.

Kenmerken

Soort object:
woonhuis
Soort woning:
herenhuis
Bouwjaar:
1908
Oppervlakte:
291 m²
Perceeloppervlakte:
452 m²
Aantal kamers:
9
Slaapkamers:
7
Alle kenmerken

Locatie

Help mee

Lees hier unieke informatie zoals herinneringen, kenmerken of nuttige voorzieningen over de woning, rechtstreeks van de verkoper!

Helpmee.nl

Omschrijving

Aan een van de mooiste lanen nabij het Historische Centrum van Voorburg gelegen bijzonder fraai en royaal (278 m2) HALF VRIJSTAAND HERENHUIS MET GARAGE EN DRIE ZIJDE TUIN.

Dit fraaie familie huis is voorzien van mooie lijsten plafonds, diverse glas in lood ramen en fraai trapportaal. Gesitueerd op de hoek van de Laan van Haagvliet en direct gelegen nabij het oude centrum van Voorburg met de gezellige winkels, restaurants, Park vreugd en Rust, diverse scholen, uitvalswegen, station en openbaar vervoer.

INDELING:

Parterre:
Voortuin, entree, vestibule, ruime hal met fraaie bordes trap, toilet met fontein, toegang tot de royale wijn/provicie kelder, ruime woon-/ eetkamer met zij-erker, openhaard en openslaande deuren naar de tuin, nette ruime keuken in L- opstelling met diverse inbouwapparaten, bijkeuken, toegang naar de zij- en achtertuin, de vrijstaande garage en schuur.

1e Verdieping:
Ruime overloop, voorslaapkamer, zij-slaapkamer met gezellig terras, achterslaapkamer met toegang tot het terras, achterslaapkamer, nette royale badkamer met ligbad, douche en dubbele wastafel, ruim toilet op de overloop en bordestrap.

2e Verdieping:
Zeer royale overloop, zij-slaapkamer met dakkapel en dakraam, slaapkamer met balkon en dakraam, 2e badkamer met douche en wastafel.

Kortom een unieke woning op een zeer gewilde locatie!!!

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 278 m2
- gebruiksoppervlakte 303 m2
- gelegen op 452 m2 eigen grond
- wijn/provisie kelder van 13 m2
- zonnepanelen aanwezig, opbrengst 2018 was 778 kWh
- de woning is voor 90% voorzien van dubbelglas
- ouderdom-, astbest- niet bewoningsclausule van toepassing
- de woning is NEN 2580 ingemeten en plattegronden zijn beschikbaar
- oplevering in overleg

Toelichtingsclausule NEN2580:
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

De gegeven informatie is met zorgvuldigheid opgesteld, aan de juistheid kunnen echter geen rechten worden ontleend. Alle verstrekte informatie kan worden beschouwd als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden.

Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in.
Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.

Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Haaglanden vindt u op Funda.

Interview met de eigenaar

Sinds wanneer woont u hier?

Sinds 1993

Waarom heeft u destijds juist dit huis gekocht?

Het was liefde op het eerste gezicht. Het is een fantastisch huis. Mooi gelegen met scholen, OV en uitvalswegen vlakbij. Ik heb er met veel plezier met mijn vrouw en kinderen gewoond.

Waarom gaat u nu verhuizen?

Mijn vrouw is overleden en mijn kinderen zijn de deur uit. Het is wel erg groot voor mij alleen.

Wat vindt u bijzonder en wat is uw favoriete plekje in dit huis?

De huiskamer waar we allemaal samenkwamen. Zitten rond de openhaard of samen aan de grote tafel eten. Mijn studeerkamer was mijn favoriete plek.

Wat heeft u in de loop der jaren verbouwd of veranderd?

We hebben na de koop wat dingen veranderd: keuken en badkamer. Daarna hebben we er niet veel meer aan veranderd. Wel altijd goed onderhouden.

Zijn er ook minpuntjes te vermelden?

Het is groot en dat is voor een man alleen soms te groot. Er liggen voor mij veel mooie herinneringen maar die schrijnen soms ook.

Wat maakt uw buurt speciaal om in te wonen, heeft u bijv. tips over leuke winkels, restaurants e.d.?

Het dorp is leuk. Daar zijn meerdere restaurants. Boodschappen doe je in de Herenstraat of op het Julianaplein. Daar zijn diverse supermarkten. Op zaterdag is er markt.

De straat is gezellig; er is een straatkoor met een jaarlijkse uitvoering, een jaarlijkse barbecue en nieuwjaarsbijeenkomst.

Zijn er nog andere belangrijke dingen, die u aan de koper wilt vertellen?

Het is een ideaal gezinshuis.