Koningin Wilhelminalaan 461, Voorburg

Vraagprijs: 459.000,- k.k.

Kenmerken

Status:
Verkocht onder voorbehoud
Soort object:
woonhuis
Soort woning:
herenhuis
Bouwjaar:
1924
Oppervlakte:
145 m²
Perceeloppervlakte:
156 m²
Aantal kamers:
6
Slaapkamers:
4
Alle kenmerken

Locatie

Help mee

Lees hier unieke informatie zoals herinneringen, kenmerken of nuttige voorzieningen over de woning, rechtstreeks van de verkoper!

Helpmee.nl

Omschrijving

Rustig doch zeer centraal gelegen ruim 6 KAMER TUSSENHERENHUIS in goede staat van onderhoud en v.v. diverse originele details.

Binnen enkele minuten bent u op de A12/A4/A13; zowel het Haagse Beatrixkwartier, station Laan van NOI (bus/tram/trein/randstadrail), alsmede het oude centrum van Voorburg met de gezellige Herenstraat en het winkelcentrum De Julianabaan zijn in de nabijheid. Diverse buurtwinkels vindt u op loopafstand en met de fiets bent u in 10 minuten in het centrum van Den Haag en met 25 fietsminuten waait u uit op het strand.

INDELING:
Voortuin met middag/avondzon, ruime entree, gang met vaste kast alwaar opstelplaats c.v.-ketel, bergruimte onder de trap, toilet met fontein, ruime kamer ensuite met erker, glas-in-lood schuifseparatie en originele plafonds, openslaande deuren naar beknopte doch sfeervolle achtertuin (zomers tot ca. 18.00 uur zon) met stenen berging, nette keuken (1999) v.v. gaskookplaat, afzuigkap, koelkast, vriezer, oven en vaatwasser.

1e etage:
overloop, toilet met fontein, voorslaapkamer met vaste kast en wastafel, achterslaapkamer met 2 vaste kasten en kastenwand, tussengelegen moderne badkamer (2007) met douche, dubbele wastafel en aansluiting voor de wasmachine, voorzijkamer met vaste kast, toegang naar balkon en vlizotrap naar ruime volledig geïsoleerde bergzolder (hoogte: 2.36 helaas niet op de matterport / video te zien), achterzijkamer.

Circa afmetingen:
- kamer ensuite 12.27 x 3.84
- keuken 3.46 x 1.97
- voorslaapkamer 5.28 x 3.84
- achterslaapkamer 4.64 x 3.84
- voorzijkamer 2.87 x 1.97
- achterzijkamer 3.48 x 2
- bergzolder basismaat 5.79 x 3.16 (doch niet van 1.50 gemeten, zie plattegrond)
- voortuin 4 x 6.15 (middag-/avondzon)
- achtertuin 8 x 5.77 (zomers tot ca. 17 uur zon bij de schuur, 18.00 uur bij de pergola)

Bijzonderheden:
- grotendeels v.v. hardhouten kozijnen, geheel v.v. dubbel glas
- pannen kap vernieuwd 1978, geïsoleerd 1996
- achtergevel gereinigd en opnieuw gevoegd (1981)
- riolering vernieuwd 1984
- begane grond vloer geïsoleerd 1999
- platte dak vernieuwd 2001
- c.v. Nefit HRC 30 2007
- voorgevel geïmpregneerd 2016
- buitenschilderwerk 2017
- elektrisch bedienbaar zonnescherm over gehele breedte achtergevel
- geïsoleerd pannendak bij de bergzolder
- asbest- en ouderdomsclausule van toepassing
- oplevering vanaf maart 2019

Toelichtingsclausule NEN2580:
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in. Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.

Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Haaglanden vindt u op Funda.

Interview met de eigenaar

Sinds wanneer is deze woning je eigendom?
1976.

Waarom staat de woning te koop?
We hebben een leuk huis met een grotere tuin gevonden, met een achteringang.

Is er in de loop der jaren veel aan de woning verbouwd of veranderd?
Toen we het huis kochten waren voor- en achtertuin betegeld. In de loop der jaren hebben we er weer echte tuinen van gemaakt. Omdat we hier al zo lang wonen en dachten dat we hier nooit weg zouden gaan, moest er in de loop der jaren heel wat gerenoveerd worden: nieuw pannendak, nieuwe keuken, badkamer en toiletten en ook hebben we de schuifseparatie in ere hersteld. Verder natuurlijk dubbel glas aangebracht, een nieuwe stenen berging in de achtertuin gebouwd en de vliering toegankelijk gemaakt en afgewerkt.

Wat vind je bijzonder aan uw woning?
Eigenlijk te veel om op te noemen. Het is een ruime woning met grote kamers, veel licht en erg veel bergruimte, met als bijzonderheid de doorgeefkast tussen de keuken en de eetkamer. Het centrum van zowel Voorburg als Den Haag is dichtbij, de openbaar vervoervoorzieningen zijn uitstekend en zeer divers (NS, Randstadrail, etc.). En dan zijn de uitvalswegen ook nog eens heel dichtbij!

Zijn er ook minpuntjes te vermelden?
Er is geen achteringang, dus onze fietsen staan nu in de voorgang en de afvalcontainers in de voortuin, wat we niet zo fraai vinden. En: het is een huis, dat zoals ieder oud huis regelmatig onderhoud nodig heeft en moeilijker energiezuinig te maken is.

Wat kun je vertellen over de (woon)omgeving?
Rustige buurt, lagere school dichtbij, uitzicht op het Corbulopark schuin aan de overkant, winkelcentrum De Julianabaan op 1,4 km.

Video

Suggesties

Te koop
Voorhofstraat 17 in Voorburg
Voorhofstraat 17 Voorburg3 kamer woonhuis, 94 m²
425.000,- k.k.
Te koop
Herenstraat 14 in Voorburg
Herenstraat 14 Voorburg8 kamer appartement, 174 m²
509.000,- k.k.
Te koop
Heeswijkstraat 61 in Voorburg
Heeswijkstraat 61 Voorburg5 kamer woonhuis, 164 m²
469.000,- k.k.
Te koop
Wagenstraat 113 a in Den Haag
Wagenstraat 113 a Den Haag5 kamer appartement, 142 m²
425.000,- k.k.