Duivesteijnstraat 13, Voorburg

Vraagprijs: 449.500,- k.k.

Kenmerken

Status:
Verkocht
Soort object:
woonhuis
Soort woning:
eengezinswoning
Bouwjaar:
1940
Oppervlakte:
135 m²
Perceeloppervlakte:
162 m²
Aantal kamers:
7
Slaapkamers:
5
Alle kenmerken

Locatie

Omschrijving

In de rustige en geliefde woonwijk Damsigt, welke zich kenmerkt door de typische jaren ’30 bouw en met vele voorzieningen zoals het Sytwendepark, recreatie mogelijkheden, sportfaciliteiten, winkels op de Damlaan en Leidsenhage, openbaar vervoer naar het centrum van Den Haag en Rotterdam, alsmede de uitvalswegen in de directe buurt, ligt dit LEUKE 6 KAMER TUSSENHERENHUIS met voor- en achtertuin met middag-/avondzon (NW) én achterom.

Deze échte familie-woning van goed formaat verkeert in redelijke staat van onderhoud en dient gemoderniseerd te worden.

INDELING: entree, voortuin, vestibule met meterkast (elektra 5 groepen met ALS), gang, trapkast, toilet met fontein, doorgebroken kamer ensuite met erker v.v. glas in lood aan de voorzijde en openslaande deuren naar de zonnige achtertuin met schuur en uitgang; keuken v.v. eenvoudig blok.

1e etage: overloop, voorslaapkamer over de volle breedte, achterslaapkamer met toegang naar balkon, achterzijkamer, tussenbadkamer met ligbad, wastafel en 2e toilet.

2e etage: (kapverdieping) overloop, voorslaapkamer met dakkapel, achterslaapkamer met dakkapel en luik naar bergvliering, achterzijvertrek alwaar opstelplaats c.v.-ketel (Remeha ca. 2013) en wasmachine.

Circa afmetingen:
- woon-/eetkamer 10.21 x 3.56 / 3.25
- keuken 3.06 x 1.78
- voortuin 6.50 x 5
- achtertuin 11 x 5
- voorslaapkamer 5.17 x 3.14
- achterslaapkamer 3.82 x 3.25
- achterzijkamer 2.71 x 1.79
- badkamer 2.91 x 1.65
- zolderkamer voor 5.17 x 2.38 / 1.60
- zolderkamer achter 4.62/3.8 x 3.26
- washok 2.34 x 1.79

- Toelichtingsclausule NEN2580: De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Bijzonderheden:
- gelegen op ca. 162 m2 eigen grond
- deels v.v. dubbel glas
- deels v.v. stalen kozijnen enkel glas
- bouwkundig rapport aanwezig
- ouderdoms- en asbestclausule

Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in. Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen. Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Haaglanden vindt u op Funda.

Interview met de eigenaar

Duivesteijnstraat 13 te Voorburg

Sinds wanneer is deze woning in jouw / jullie eigendom? 1992

Wat was voor jullie destijds de reden om deze woning te kopen? Familie-uitbreiding, we zochten een mooi groot huis en waren hier op slag verliefd op.

Waarom staat de woning te koop? Ons laatste kind is elders gaan wonen; het huis is nu te groot voor ons, vinden we.

Is er in de loop der jaren veel aan de woning verbouwd of veranderd? We hebben de keuken weer dicht laten maken (was oorspronkelijk open), er is een eikenhouten parketvloer gelegd. De achterkant beneden is in zijn geheel vernieuwd. Wij vinden zelf de stalen kozijnen erg karakteristiek en hebben aan de voorkant zelfs weer glas in lood laten aanbrengen.

Wat vind je zelf bijzonder aan jullie woning? Het huis is mooi ruim en uitermate sfeervol. Als je een liefhebber bent van die typische jaren '30 huizen, kom je hier zeker aan je trekken.

Zijn er ook minpuntjes te vermelden? Het is een ouder huis, dus er is het een en ander dat piept en kraakt. Wij vinden dat juist onderdeel van de charme.

Wat kan je vertellen over de (woon)omgeving? Zijn er bijvoorbeeld leuke restaurants om aan te raden, sportverenigingen, waar zijn de buurtwinkels? De wijk is ideaal voor opgroeiende kinderen, omdat er geen doorgaand verkeer is. Hockeyvelden van Cartouche om de hoek en - uiteraard - winkelcentrum Leidsenhage op een paar minuten lopen. Er is nog steeds een uitstekend bakkertje in de wijk.

Zijn er nog andere zaken te melden die voor een koper interessant kunnen zijn? Deze wijk was gelijk na de 2e wereldoorlog populair bij oud Indië-gangers. Iets van de grandeur hangt nog steeds in de straten.

Video

Suggesties

Te koop
Koningin Julianalaan 31 in Voorburg
Koningin Julianalaan 31 Voorburg8 kamer woonhuis, 160 m²
489.000,- k.k.
Te koop
Groene Loper 4 in Voorburg
Groene Loper 4 Voorburg5 kamer woonhuis, 152 m²
439.000,- k.k.
Te koop
Heeswijkstraat 35 in Voorburg
Heeswijkstraat 35 Voorburg5 kamer woonhuis, 125 m²
469.000,- k.k.